Наш сайт використовує файли cookies та сервіси для збору технічних даних відвідувачів, щоб надавати послуги, що найбільше відповідають Вашим інтересам та потребам. Продовжуючи використовувати наш сайт, ви автоматично погоджуєтеся з нашою Угодою користувача.

CBM Technology Glamar
Єдиний
офіційний
представник
в Україні

Виконання блискавкозахисту та заземлення карильйо́на греко-католицького храму Св. Миколи

Одним з цікавих рішень «ВАТСОН-ЕНЕРГО» стало виконання блискавкозахисту та заземлення карильйо́на з 51 дзвоном на дзвіниці греко-католицького храму Св. Миколи у місті Києві, що знаходиться на схилах Дніпра у місці відомому як Аскольдова Могила.

Карильйо́н (іноді зустрічаються також написання карельйон, карійон тощо, фр. carillon букв. «дзвоніння в усі дзвони») — ударний музичний інструмент, що являє собою набір точно налагоджених дзвонів з механічним керуванням.

Система дзвонів, вилитих в Нідерландах, керується електронікою, тому необхідно було реалізувати не тільки зовнішній блискавкозахист але, обов’язково, і внутрішній, тобто захист від занесених та наведених імпульсних перенапруг, що й було зроблено. Це захистило електронне обладнання від перенапруг та гарантує безпечну роботу комплексу управління цими дзвонами.

Роботи проводились в парковій зоні на схилах Дніпра в історичному місці біля храму, саме в цих умовах всі переваги комплектів глибинного заземлення CBM Technology GALMAR чудово проявили себе. За допомогою обміднених комплектів заземлення типів WTG-10 та WTG-БЕЗПЕКА на схилі біля дзвіниці була виконана система блискавкозахисного та захисного заземлення без жодного пошкодження благоустрою території та зелених насаджень!

Зовнішній блискавкозахист також має свої особливості обумовлені тим, що дзвони карильйона розташовані в безпосередній близькості до колон, по яким пролягає оптимальний шлях монтажу струмовідводів від блискавкоприймача до заземлювача. Тому, єдиним прийнятним рішенням для запобігання пошкодження карильйо́ну було використання ізольованого струмовідводу виробництва фірми A.H. Hardt.

На ділянках, де використання ізольованого струмовідводу не було доцільним - використовувався обміднений сталевий дріт виробництва CBM Technology GALMAR з бронзовим та мідним кріпленням та тримачами. Це було зроблено для запобігання корозії системи блискавкозахисту, що важливо, як для збереження її працездатності, так і для зовнішнього вигляду.

Далі наведені фотографії, на яких можна побачити змонтовану систему блискавкозахисту дзвіниці, де встановлено карильйо́н.

11 Березня 2021

Залишити заявку та отримати консультацію